lauantai 31. joulukuuta 2011

Ajatuksia menneestä ja tulevasta

Nyt olis aika vetää yhteen vähän tätä kulunutta vuotta. Lyhyesti sanottuna vuosi sisälsi monia rikastuttavia kokemuksia, suuria yllätyksiä, harmittavia tassuvaivoja ja sekä ilon, että pettymyksen kyyneleitä. Monenmoista siis tarjosi vuosi 2011!

FannyFanny on pysyny suhteellisen terveenä koko vuoden. Syksyllä mummo oli vähän väsynyt, eikä lenkkeily oikein maistunut, mutta muuten Fanny on ollut ikäisekseen oikein reipas ja pirteä. Linusta tulee vielä välillä komenneltua ja Flipin kanssa leikittyä. Agilityn suhteen loppuvuosi on ollut tosi rauhallinen. Alkuvuodesta Fanny kisas muutaman kerran ja SM-kisoissa ja karsinnoissakin oli mukana ja voi olla, että ne oli mahollisesti Fannyn vikat kisat, saa nähdä. Pientä "mummotreeniä" ollaan välillä tehty mielen virkistykseksi, mutta muuten Fanny viettää eläkepäiviä agilitysta ja nauttii keinutuolissa nukkumisesta ja pehmolelujen hoivaamisesta.

LinusLinusta on vaivanneet tänä vuonna tassuvaivat, lähinnä venähdykset. Välillä on selkä jumittanut ja on tullut mietittyä kaikkea pitkän treenitauon ja agilitystä eläköitymisen väliltä. Mutta silloin kun Linus on ollut terveenä, niin silloin kyllä syntyi tulostakin agilityn suhteen. Tää oli agilityn kannalta ihan huikea vuosi, joka ei varmasti unohdu koskaan! Jos mulle vuosi sitten olis kerrottu, mitä kaikkea tän vuoden aikana tultaisiin kokemaan, en mä varmastikaan olis uskonu alkuunkaan.

Mulla meinaa vieläkin tulla itku, kun muistelen sitä fiilistä, mikä karsintojen jälkeen oli. Tai itseasiassa jo ennen finaalirataa. Mä en yleensä jännitä pahemmin kisoissa, mutta ennen vikaa rataa kävelin vaan ympäriinsä, en pystyny syömään ja olin tosi levoton. Kun yleensä ennen rataa teen Linuksen kanssa temppuja yms. niin nyt vaan istuin hallin yhessä nurkassa ja heittelin Limpulle palloa ja yritin keskittyä. Muistan kun yks seurakaveri tuli tsemppaamaan, että teet vaan ihan oman radan, ei mitään yliyrittämistä, se riittää. Sain sanottua vaan jotain että joo joo ja kyyneleet tuli silmiin. Outoja asioita tuo jännitys ja tunnelataus teettää, mä oikeesti mikään herkkis oo :D Hyllytettiin sitte finaaliradalla ja oli kyllä aika sekavat fiilikset, kunnes tutut hyökkäs kimppuun onnittelemaan. Olipa vaan aikamoinen fiilis!

Lisäks oli monia muitakin tosi hienoja hetkiä, kuten EO-reissu, maajoukkueleiri, PM-kisat mitalleineen ja tietenkin MM-kisat. Sitä ei tiedä tuleeko näin kokemusrikasta ja hienoa vuotta agilityn parissa enää koskaan ja siksi sitä halusin vielä tässä muistella. Pettymyksiäkin on mahtunut mukaan, mutta päällimmäisinä mielessä ovat ehdottomasti kuitenkin kaikki positiiviset kokemukset. Kiitos Linus rakas tästä kaikesta, mitä ollaan tänä vuonna saatu yhdessä kokea <3

FlipFlipistä on kasvanu tän vuoden aikana iso mies :D Flipissä ehkä kaikkein parasta on se, että se on aina valmis tekemään mitä vaan. Ja mitä tehdään, se tehdään aina täysillä. Virtaa siis riittää, joskus tosin pikkasen liikaakin.. Pari kertaa ollaan näyttelykehässä pyörähdetty ja yksi tosi hieno juttu oli se, että Flip tutkittiin täysin terveeksi kaikinpuolin. Agin suhteen treenin määrä on alkuvuodesta kovasti kasvanut ja Flip on osottautunut melko päteväksi liitäjäksi. Kepit ja keinu vaatii vielä tehotreeniä, mutta muuten ollaan aikalailla kisakunnossa, luulisin.

Ajatuksia ensi vuodesta

Ikinä ei voi tietää mitä seuraava vuosi tuo tullessaan, sen oon tänä vuonna oppinut. Oon miettinyt ens vuotta ja sitä, mitä voisin siltä mahdollisesti odottaa. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin siihen, etten halua asettaa varsinaisia tulostavoitteita ollenkaan. Toki mulla on haaveita ja unelmia, joita kohti tehdään kovasti töitä ja joihin pyritään, mutta varsinaisista ylös kirjoitetuista tavoitteista ottaisin itse vain paineita, enkä siksi niitä halua kirjoitella muistiin. Siispä kuljemme vain iloisin mielin ensi vuoteen ja katsomme mitä se tuo tullessaan!

Suunnitelmia ensi vuodelle on kuitenkin joitakin. Flip aloittanee kisauransa heti kun ikä sen sallii, eli maaliskuun puolessa välissä. Katotaan miten kisaaminen sitte lähtee sujumaan, vai lähteekö ollenkaan :) Jossakin näyttelyssä Flip tulee varmaan myös pyörähtämään. Joku ulkomaan kisareissu olis kiva tehdä, mutta sen suhteen on suunnitelmat vielä aika avoimet. Linus kisaa ja treenaa, minkä terveys sallii. Terveys on tietty ihan ykkösjuttu, joten sen mukaan mennään. Ja lisää jännitystä ens vuoteen tuo se, että mulla ei oo mitään varmuutta, missä tuun asumaan ensi syksystä lähtien. Kaikki riippuu aikalailla siitä, että saanko opiskelupaikan vai en. Sen näkee sitten.

Kiitos kaikille ystäville ja tutuille tästä monella tapaa hienosta vuodesta ja Hyvää Uutta Vuotta 2012!

2 kommenttia:

  1. teillä oli kyllä Linuksen kanssa mahtava kisavuosi!

    Tsemppiä tulevalle vuodella ja nähdään taas!
    Iitu & jengi

    VastaaPoista