tiistai 21. kesäkuuta 2011

SM-kisareissu

Rankka, mutta kiva SM-viikonloppu takana, mutta alotetaan viikon muista jutuista lyhyesti.

Tiistaina oli kenraaliharkat ja reenasin sekä Fannyn, että Linuksen kanssa. Ihan hyvät reenit, sopivasti jäi hampaankoloon viikonloppua varten.
Keskiviikkona molemmat villikset kävi fyssarilla. Molemmilla takatassujen takaosat jumissa. Fannylla lähinnä takareidet, Limpulla pohkeet. Lisäksi molemmilla pieniä jumeja muuallakin, mutta ei mitään pahempaa.
Torstaina Flipin reeneissä tehtiin yheksän esteen pätkää, jossa hyppyjä ja putki aan alla. Laitettiin osa rimoista maahan, osa 25senttiin. Yks kohta tuotti ongelmia, kun lähin vedättämään, jotta kerkeen tekemään valssin tai persjätön ja Flip kaarsi hypyn ohi jatkuvasti. Rima maassa ei menny ohi, joten selkeesti vielä vähän ihmettelee, kun rima onkin ylhäällä eikä masssa. Saatiin kohta kuitenkin toimimaan, kun otin tarpeeks haltuun vastakkaisella kädellä, enkä kääntyny niin voimakkaasti rintamasuunta ohi hypystä. Lisäks tehtiin itekseen backlappia, rengasta ja ekaa kertaa koko puomia, hitaasti hihnassa.
Torstaina Flipille tuli kää 9kk :)Perjantaina aamusta lähettiin ajalemaan kohti Nastolaa. Perillä oltiin iltapäivästä, jolloin käytiin pystyttämässä teltta kisapaikalle ja suunnattiin lenkille ja hotellille.
Lauantaina oli vuorossa joukkuekisa. Fanny lähti joukkueen toisena koirana ja Linus ankkurina. Riikka ja Unna tekivät ekalla osuudella hyvän radan parin pienen virheen kera, tuloksena 10. Fanny oli tosi innoissaan lähössä radalle ja jopa yritti repiä mua paidasta ennen rataa, mitä ei oo pitkään aikaan tehny. Puomin otin tosi varmasti. Aata jäin sitte liikaa varmistelemaan ja hupsis, koira selän taakse ja sieltä väärä hyppy... Riikka ja Nappi tekivät kolmannella osuudella vitosen, joten meidän joukkueella oli vielä mahollisuus tulokseen, mutta mitään hirveitä paineita ei ollu, joten lähettiin täysillä, mutta rennosti Limpun kanssa vikalle osuudelle. Yks käännös valu tosi isoksi, muuten hyvä rata ja nollalla maaliin. Hyvä fiilis jäi sunnuntaita ajatellen.

Sunnuntain hyppäri oli suhteellisen helpon olonen. Fanny kulki Fannyksi tosi lujaa ja tehtiin hyvä nolla. Näin jälkikäteen ajatellen pari kohtaa olis voinu viedä toisin, jolloin ois ehkä saanu ajasta vielä vähän pois.
Linus ei sitte ollutkaan yhtään kisatuulella. Sillähän on joskus ehkä vuosi sitte ollu sellasta, että sen kisainto oli tosi vaihtelevaa, mutta luulin sen jääneen jo pois. En sitte tiedä mikä osuus oli sillä, että aurinko paisto melko kuumasti ja Linuksella oli vähän ongelmia vatsan kanssa.. no jokatapuksessa se ei kulkenu normaalia vauhtia ja aika oli vain puolisen sekuntia Fannya nopeempi, mikä on tosi vähän. Nolla kuitenkin ja molemmat finaalissa. Fanny sij. 34 ja Linus 30. Sain selvittelyn jälkeen siirrettyä Linuksen koko finaalin viimeiseksi lähtijäksi (mikä ei ehkä ollu ihan paras paikka..) jotta mun ei tartte juosta kahta rataa melkein peräkkäin.


Kuva: www.kepeataival.fi

Hyppärin jälkeen alkoki pitkä odottelu. Käytiin syömässä, lenkkeiltiin, temppuiltiin Flipin kanssa, nukuttiin ja katsottiin minien ja vähän maxienkin finaalia. Maxien finaalin aikana mä nukahdin telttaan ja olo oli vielä medien rataantutustumisenkin aikana aika pökkeröinen..
Finaalirata vaikutti oikein kivalta. Sopivan haastava, mutta ei mitenkään mahdoton. Fanny oli selkeesti jo melko väsyny viikonlopusta ja sen kyllä huomasi sitte vauhdissakin. Kyllä se kulki, muttei ollenkaan niin lujaa kuin hyppärillä. Mä ite olin ohjauksineni niin hukassa ettei ikinä.. ja sitte lopussa roiskastiin puomi aika komeesti.. vitonen siis tulokseksi ja lopullinen sij. 33/155.
Linuksen vuoroa saiki sitte taas odotella. Outoa oli lähteä vikana ja siinä vaiheessa kun mitalit oli jo ratkottu ja yleisö alkoi poistua paikalta.. Mutta iso kiitos niille tutuille, jotka jakso tsempata meitä vielä siinäki vaiheessa! Niiden ansiosta jaksoin vetää finaaliradan täysillä loppuun asti. Videosta se ei varsinaisesti välity, mutta mä vedin itteni nin koville, että en muista loppuradasta paljoa mitään. Muurille tuli hirveä kiire sekä Fannyn että Limpun kanssa ja tarkotus oli pyörittää se toisinpäin. Mutta en kerinny ja aika pahasti valahti. Mutta paremmin Linus kulki kuin hyppärillä, vaikkei vieläkään normaalisti. Lopullinen sijotus oli 13/155. Ihan ei tavotteeseen, eli kympin sakkiin pääsyyn ylletty, mutta kaukana se ei ollu kuitenkaan.
Kiva viikonloppu kaikenkaikkiaan, mutta hirmunen oli kyllä väsy ja maanantaina kotimatkalla nukuin ainakin 7 tuntia..

Nyt villikset saa pitää agitaukoa ens viikon tiistaihin, jolloin alkaaki sitte tiukka treeniputki kohti karsintoja ja Europan Openia. Flipin kanssa taidetaan kuitenkin piipahtaa treenaamassa pariin kertaan jo tällä viikolla ;)

Täältä löytyy Linuksen ja täältä Fannyn finaalirata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti