maanantai 24. tammikuuta 2011

Ralleilua

Ke jätin treenit väliin ja jäin lukemaan matikankokeeseen :D Ei siis treenattu viikkoon ennen kisoja ja tuloksista päätellen se ei ollu hassumpi juttu. Niin ja Fannyn hieronta-aika peruuntu hierojan sairastuttua ja uusi aika ois menny liian lähelle kisoja, joten hieroin sen sitte ite pidemmän kaavan mukaan keskiviikkona. Pitää tässä lähiaikoina kattella josko sais sitte uuden ajan.

La aikasin siis kohti Kemiä ja pakkasrallia. Tuomareina toimivat Johanna Nyberg ja Esa Muotka. Molemmilla samantyylisiä ratoja, aika paljon suoraviivasta juoksurataa, mutta välissä kuitenki aina jotain kinkkistä. Ja paljon tiukkoja kääntymisiä pituudelta.

Ekalle radalle starttasi vaan Linus. Ja mä sorruin taas kerran siihen samaan vanhaan. Asenne ihan päin honkia ja tosi tyhmä hylly. Jäähkälenkillä sitte ruoskin itteäni niin, että asenne taas jostain löytyis. Ja löytyhän se. Toka rata ihan eri meiningillä, Limpulla muuten hyvä rata, mutta toka vika rima tippu. Olin koiran eessä ja ponnistus lähti tosi kaukaa. Fanny the kisakoira kulki aivan toisella tavalla kuin reeneissä. Joku reenikaveri sanoki, että oli luullu Fannya Limpuksi kun kulki noin hyvin. 0 ja 2. sija. Videolla näyttää vähän tahmaselta, mutta itestä kyllä tuntu ihan hyvältä. Vauhti on iän myötä tietty laskenu, mutta helppo ohjattava se on verrattuna Linukseen, menee just sinne minne ohjataan.
Vikana oli sitte vuorossa hyppäri. Jaloissa alko jo vähän painaa pitkä päivä, mutta hyvät radat saatiin silti tehtyä. Molemmille nollat, Limppu voitti ja Fanny oli kakkonen. Limpulle myös toinen hyppyserti.
Su pakkasta oli paljon enemmän kuin lauantaina ja itteänsä saiki pitää ihan kunnolla liikkeessä jotta pysy lämpimänä. Väliajat koirat oli lämmitetyssä autossa ja saivat siellä rauhassa lepäillä. Ekalla radalla mulla oli taas pelkästään Linus ja jostain sain kaivettua oikeen kunnon taistelufiiliksen. Alun otin vähän varman päälle ja kierrätin pidemmän kautta, mutta meille sopivammalla tavalla. Toimi, 0 ja voitto. Täällä video. Toka rata tosi suoraviivanen juoksurata. Fanny käänty yhessä kohassa kattomaan päinvastaseen suuntaan ja ilmeisesti kuuli Linuksen kovan vinkunan (lue huudon) sieltä radan reunalta. En oo ennen aatellu Fannyn olevan noin herkkä, mutta pitää jatkossa muistaa pitää Linusta vähän kauempana kun Fanny on radalla. Puomin alastulolta järkky loikka, tuloksena 5. Muutenkaan ei ihan kulkenu. Limpun kanssa ihan jees 0, ainoa ettei puomin alastulo senkään kanssa oikeen toiminu. Riitti kuitenki voittoon. Video.Hyppäri oliki sitte aika sumppua kieputusta. Just sellanen, että tietää jo valmiiksi ettei oo mun ja Limpun rata. Fanny oli taas kaivanu innostuksensa jostain ja kulki tosi hyvin. Vinosta kulmasta putkeen meno ei onnistunu, meni ohi, mutta tuomari ei antanu kieltoa, en kyllä tiie miksei. Aikaa siinä kuitenkin meni, 0 ja 2.sija. Limpun kanssa alku tosi hidas, mutta käänty sinne minne ohjasin. Taas 0 ja voitto ja vika hyppyserti, harmi vaan että se näyttelytulos puuttuu. Tuomarikin sano palkintojenjaossa, että eikö se nyt jonkun tuloksen sais vaikkei karvaa ookaan. Mutta kun sillä on ne vinot hampaat...

Mutta siis kaikenkaikkiaan oon tosi tyytyväinen viikonlopun saldoon. Fannylle kolme nollaa neljästä startista ja Limpulle neljä nollavoittoa kuudesta. Käännökset tuntu yllättävän hyviltä ja ekaa kertaa kisoissa tuntu siltä että mä osaan ainaki välillä olla oikeessa kohassa Linusta kääntämässä. Joten eiköhän tää tästä.. Nyt on ainakin ihan mahtifiilikset tän vuoden ekoista kisoista! Ainoa ihmetys omassa ohjaamisessa oli se, että väänsin yhteensä ainakin 5 jaakotusta kaikille radoille yhteensä, vaikka tutustuessa suunnittelin tekeväni vain yhdellä radalla niitä kaksi. Radalla sitte vaan huomasin, että hups tein jaakotuksen ja vielä johonki ihan tyhmään kohtaan. Niin ja vois niistä käsistäki mainita kun taas huitoivat hullunlailla.. Mutta silti, positiivisin ajatuksin eteenpäin :)
Flippan oli turistina molempina päivinä. Käyttäyty muuten tosi kivasti, mutta pikkasen liiallisesta äännenkäytöstä sai aina välillä vähän muistutella. Käytiin hallin toisessa päässä aina välillä tekemässä temppuja ja tolpan kiertoja ja hyvin Flip keskitty ja pysy lähellä vaikka oliki vapaana ja muita koiria hääräs ympärillä. Ja se on niin älyttömän innoissaan kun tajuaa että tehään jotain. Hyppii ylös ja ympäri vaan kokoajan :D Niin ja viime viikolla vaihtu Flipillä myös ekat hampaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti