sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Keminmaan kisailut

Koko viikonloppu hurahti jälleen kisamaisissa fiiliksissä. Kisastartteja yhteensä, Pusun, Fannyn ja Linuksen, kaikkien kanssa 4 lähtöä.

Tuomarina toimi koko viikonlopun Eija Berglund. Radat oli aika tyypillistä Eijaa, paljon takaakiertoja ja vaikeita hyppykulmia. Mineillä ja medeillä oli kaikki viikonlopun tutustumiset yhessä, joten mun oli aina kerittävä viidessä minuutissa miettiä kaikille kolmelle sopivat ohjauskuviot. Onneksi suurin osa kohista oli sellasia, missä pystyin tekemään kaikilla samanlaiset ohjaukset, mutta välillä oli kyllä pää vähän sekasin, että mitä piti millonki tehä.

Eka rata oli Pusun kanssa ihan sujuvaa menoa, mutta yks rima tipahti ärsyttävästi. Ja vielä ärsyttävämpää siitä teki se, että se tippu vaan puoliks ja oltais voitettu parilla sekunnilla ilman vitosta. No, muuten kuitenki hyvä rata ja sij. 3.
Fanny kulki aika kivasti. Vieläkin sitä sai vähän vetää perässä, mutta meno oli silti pirteempää kuin Tornion kisoissa. Puomi mentiin tällä radalla kaks kertaa ja ekan alastulon onnistuin vielä vetämään alas asti, mutta toiselta napsahti kontaktivirhe. Argh! Vitosella oltiin kuitenki toisia.
Limpulla oliki sitte eka startti melkeen kahteen kuukauteen ja tosiaan reenikerratki oli jääny vaan kahteen sitten karsintojen. Ihme kyllä, reenin vähyyttä ei paljoa näkyny. Ehkä ihan aavistuksen varovasti mentiin tää rata, mäkin kerkisin ainaki kolme kertaa vilkasemaan tassua ja miettiä, näyttääkö meno ihan normaalilta! Takaaleikkaus kohta oli ihan älyttömän huono, mutta Limppumaiseen tyyliin kaahattiin rata loppuun ja voitettiin kuitenki sitte nollalla :) Ja koska juuri se reilu vuosi oli kulunu ekasta sertistä, Limppu sai ottaa vastaan viimeisen ja siitä tuli varjovalio. Limpullahan ei oo sitä näyttelytulosta, mutta mulle se on kyllä ihan oikea FIN AVA! ;)

Toka rata oli aikas mielenkiintonen. Siellä sai tehä niin pakkovalssia kuin saksalaistakin. Pusu liukastu ekasta putkesta tullessa, mutta jatko ihan normaalisti menoa. Keppejä ei sitte malttanu loppuun asti pujotella, sieltä siis vitonen. Muuten ihan ok rata. Fanny tuntu hitaalta, mutta mä olin silti esim. saksalaisessa ihan älyttömän paljon myöhässä. Sain kuitenki pelastettua, ja tehtiin nolla ja voitettiin :) Limppu veti aivan kympillä koko radan ja se sitte kostautu ja suoritettiin yks hyppy liikaa ja hyl.

Su ekana oli vuorossa hyppäri, joka tuntu aika vaikeelta eikä mulla oikein ollu radalle lähtiessä varmaa suunnitelmaa mitä mä siellä aattelin tehä. Pusu kuitenki kääntyy niin pienillä kurveilla, että toi rata oli sille just sopiva. Pari kohtaa oli tosi lähellä hyllyä, mutta päästiin nollalla maaliin, voitettiin ja Pusu sai ensimmäisen hyppysertinsä! Oli kyllä aika makee fiilis, niiiin hieno Pusu!
Fanny kulki ihan kivasti, käänty pienesti ja sai nollan, sij.2. Limpun kanssa oli aikas katastrofirata. Pitäs vissiin ruveta vähän reenaamaan sitä käteen tuloa enemmän..

Vika rata oli helpon olonen agirata. Pusun kanssa oli kyllä ihan sählinkirata, en ees tiie mitä siellä oikeen tapahtu, mutta ei siitä sen enempää.. Fanny jatko tasasenvarmaa menemistään, nolla ja 3.sija. Limpun kanssa aattelin, että nyt sitte täräytetään se voittonolla tällekin päivälle ja täytyy kyllä sanoa, että kun fiilis on kohallaan niin tulostaki tulee. Ja nollavoitto napsahti! :)

12 starttia, 6 nollaa, joista 4 nollavoittoa , Limpusta varjovalio ja Pusulle hyppyserti! Eipä ollu hassumpi viikonloppu.
Mie yritän lisäillä videoita tässä lähiaikoina, kunhan saan ne koneelle ladattua.
Niin ja pitää vielä oikeen erikseen hehkuttaa, kuinka hyvin Limpun tassu kesti, taitaapi poika olla kunnossa, jes! Ja Fanny jää nyt ainaki parin viikon agitauolle, pidemmän tauon aattelin sitte joulunaikoihin pitää.
Ja tällä viikolla on saatu myös uusia uutisia penturintamalta, siitä sitte toivottavasti lisää lähiviikkoina. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti