sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet

Ajattelin sitten minäkin kirjoittaa jotakin viime vuodesta ja vähän ajatuksia tästä uudesta.



Flip aloitti epäviralliset kisat tasan vuosi sitten, loppiaisena. Viralliset kisat korkattiin huhtikuun alussa. Mittautin Flipin monella tuomarilla, mutta tulos oli aina sama: yli 35cm. Medirimoihin totutellessa menikin hetki, mutta ei niin kauaa kuin olin odottanut. Vuoden aikana noustiin kakkosiin ja sieltäkin saatiin kerättyä pari nollaa. Flipin kanssa on huippua treenata, mutta kisatilanteet vaatii vielä paljon lisää kisaamista. Oon kuitenkin viime vuoden aikana oppinut, että ei oo niin vaarallista jos ei saa mullehetikaikkijanyt. Joskus on oikeasti hyvä mennä kaavalla hiljaa hyvä tulee :)

Syksyllä irtokoiran hyökkäys säikäytti, mutta ei mitään fyysisiä vammoja Flipille jättänyt. (Ei myöskään Linukselle). Hiukan herkemmin Flip nyt haukkuu etenkin isoille tuntemattomille koirille, mutta pahemmatkin traumat olis voinut tulla. Myös sydänultrassa käytiin, kun ell kuuli selvän sivuäänen. Ultrassa sydän kuitenkin todettiin täysin terveeksi, eli kaikinpuolin normielämä jatkuu.



Linuksen kanssa kisattiin säännöllisesti, mutta ei määrällisesti niin kovin paljoa kuitenkaan. Jos oikein laskin niin 45 starttia, joista 22 nollaa. Mutta arvokisat ei sitten menneetkään ihan suunnitemien mukaan. SM-kisoissa tuli oikeastaan ekaa kertaa esille meidän kontaktiongelma ja karsinnoissa meno oli kovin vaisua. Pettymys oli suuri ja loppu kesä meni treeni-intoa etsiessä. Taisin tosin verrata tuloksia liikaa edelisvuoden tulostasoon. Syksyllä kisattiin muutamia startteja ja sitten pidettiin ansaittu tauko, joka teki kyllä hyvää niin Linukselle kuin mullekin. Joulukuun alussa vielä yhdet kisat ja kontaktitreenit aloitettiin uusiksi. Linuksella oli muutama tassuvaiva ja yksi antibioottikuuri huulen reiän takia vuoden aikana, mutta muuten oli terveenä.



Fanny on edelleen suurimmaksi osaksi pirteä ja kulkee lenkeillä ja välillä hallillakin putkia juoksemassa mukana. Välillä on ollut kuitenkin kausia, jolloin se on erityisen väsynyt ja mielellään vain nukkuu. Ikää Fannylle tulee huhtikuussa jo 12!



Mä rakastan kisaamista, mutta kisatilanteet ja niissä keskittyminen ei oo mulle mitenkään kovin helppoa. Niinpä viime vuonna yritin entistäkin enemmän keskittyä vain omiin suorituksiin ja lopetin esim. tuloslistojen tarkemman tutkiskelun (että kuinka paljon me hävittiin milloinkin jne.) Keskittyminen saisi kyllä olla vieläkin parempaa, harjoitukset siis jatkuvat tänäkin vuonna. Koirajuttujen lisäksi viime vuonna kirjoitin ylioppilaaksi ja valmistuin urheilukoirahierojaksi. Omien koirien treenaamisen ja kisaamisen lisäksi keskityin myös kouluttamiseen.



Tulostavotteiden asettaminen tälle vuodelle on vähän hankalaa. Flipin kanssa toki ois kiva päästä pian kokeilemaan kolmosiin ja muuten kartuttaa kovasti kisakokemusta. Linuksella on nollat kasassa arvokisoihin, mutta karsinnat on vielä pienoinen kysymysmerkki. MM-kisat kun kerran järjestetään Etelä-Afrikassa, niin aika hurjalta tuntuu lähteä koiraa sinne saakka kuskaamaan. Tällä hetkellä päätavotteena siis SM-kisat, karsintoja pitää vielä harkita tarkkaan. Fannyn tavoitteena on pysyä terveenä ja reippaana :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti