sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Niin paljon kaikkea

Huhhuh, kiirettä on pitänyt! On ollut kouluttuja, työjuttuja ja kaikkea muuta. Mutta hiphei, nyt mä oon urheilukoirahieroja! :)

Ollaan kyllä keritty treenatakin aina jossain välissä. Oon keskittyny nyt yksin treenatessa tekemään lyhyttä pätkää, jotta sais palkattua usein. Epiksissäkin käytiin kontakteja treenaamassa. Flip menee tällähetkellä aika superisti treeneissä ja sen kanssa on ihan huippua mennä. Tähän asti lelupalkkana on toiminu narulelu tms. revittävä lelu, mutta oli niin kiinnostunut Linuksen vinkuleluista että ostin Flipille ihan oman treenivingun, krokon. On aika liikkis kun juoksentelee ympäri hallia vingutellen krokoa minkä kerkiää :)

Linuksen kontaktit, etenkin puomi on huono. A toimii längen kanssa tosi hyvin ja ilmankin on jo selvästi parempi kuin ennen längen opettamista. Pitää vaan aina välillä muistaa vahvistaa längen kanssa. Puomi on treeneissä hyvä, mutta jo epiksissä Limppu käy niin kuumana että painelee vain läpi. Tuli epiksissä puomin kolme kertaa peräkkäin läpi kun otin sen aina uudestaan.. Pitäs jotain nyt siihen keksiä. Hyvää juoksukontaktia en usko puomille osaavani opettaa, eikä se ehkä muutenkaan olis fiksua. Käskysanaakin on vaihdettu ja tosiaan treeneissä kyllä puomi on hyvä. Eli periaatteessa kyllä tietää mitä siltä puomilla vaaditaan, muttei vaan kisatilanteessa malta. Ei kait se auta kuin kisoissa palauttaa tai lopettaa rata siihen. Tosin en olis niin varma että siitäkään mitään apua on. Mutta jotainhan siihen on keksittävä. Ärsyttää vaan kovasti kun A alkaa olla parempi ja nyt sitten tilalle on tullut puomiongelma.. Mutta oma vika kun en oo ollu tarpeeksi tiukka kontakteilla.

Heidiltä saatiin haaste, jossa ideana siis vastata 11 kysymykseen.

1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit? Ekaa koiraa mietittäessä satuttiin jostain kuulemaan keskikokoisista aprikooseista villiksistä, jotka olivat syntyneet naapurikaupunkiin. Koska rotu oli jo valmiiksi päätetty, ei siinä ollut enää muuta kuin valita pentu niistä kaikista kahdeksasta. Viisi vuotta myöhemmin meille oli selvää että pidettäisiin yksi Fannyn pennuista ja niinpä Linus, Fannyn ainokainen jäi meitä ilahduttamaan. Shelttipentueita selailinkin sitten muistaakseni yli vuoden ennenkuin löytyi Cardiwe's kennel, jossa Pöppis oli juuri astutettu. Sukupuu, terveystulokset yms. vaikuttivat hyvältä ja niinpä meille sitten lopulta saapui pitkäaikainen haave, Flip.

2. Oletko katunut hankkimaasi koiraa/rotua? Miksi? Ei oo kyllä tullu kaduttua. Kaikki kolme on kyllä mulle niin rakkaita ja tärkeitä >3 (Vaikka välillä keksivätkin kaikenlaista mun pään menoksi..)

3. Mikä on turhin kouluttamasi asia koirallesi? Entä hyödyllisin/tärkein? Hmm. No tuo matkalaukkuun pakkautuminen ja peiton alle nukkumaan kierähtäminen ei välttämättä oo maailman tärkeimpiä juttuja.. Hyödyllisiä on nuo istumiset ja paikallaolot yms. perusjutut.

4. Millaisena näet elämäsi koiranomistajana 5 vuoden päästä? Jaa-a. Aika vaikea sanoa. Yksi sheltti lisää vois olla toiveissa siihen mennessä, jos tätä lauman koko ajattelee. Muuten en kyllä tiie ollenkaan.

5. Turhin koiriin liittyvä ostoksesi? Entä hyödyllisin? Yllättävän vähän on tullu ostettua koirille mitään "krääsää". Tosin leluja noilla on ehkä vähän liikaakin..

6. Koirasi tekemä tuhotyö, jota et ikinä unohda? Fanny tais pentuna pureskella muutamat kengät ja Linus pari koulukirjaa palasiksi. Flipkin jotain vähän järsi, mutta isoilta tuhotöiltä ollaan kyllä säästytty.

7. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana? Tää on vaikea. Toisaalta se kun Linus syntyi keskellä jalkakäytävää äidin toimiessa kätilönä ja mun rauhoitellessa Fannya. Se vaan oli niin ihmeellistä ja jännittävää. Toisaalta taas se hetki kun viime vuoden karsinnoissa tajusin tokavikan radan jälkeen, että meillä on Limpun kanssa mahikset joukkueeseen. Itketti ja nauratti yhtäaikaa.

8. Onko mahdollisesti seuraava koirasi samaa rotua kuin nykyinen? Miksi/miksi ei? Seuraava koira taitaa olla sheltti, mutta joskus mulle vielä bc tulee. Sheltissä on vaan sitä jotain, mutta bortsu tosiaan kiehtois myös.

9. Milloin sait ensimmäisen koirasi? Olin 8v. kun Fanny tuli meille.

10. Omistaako koirasi jonkin mittatilauksena tehdyn / käsintehdyn tarvikkeen? Itetehtyjä naruleluja niillä on pilvin pimein ja taitaa Fannylla olla joku kauan sitten teetetty sadepuku.

11. Koiraharrastuslaji, jota et ole kokeillut, mutta haluaisit? Flybalia olis kiva joskus päästä kokeilemaan. Linus varsinkin kun on tuommonen pallohullu, niin flyball vois olla tosi hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti